Elektronische pompen die het stookwater naar radiatoren of de vloerverwarming sturen. Elektronische Circulatiepompen zijn nu de norm.
Circulatiepompen
CO
Giftig gas dat bij de verbranding van koolstofhoudende stoffen ontstaat. Door een correcte branderinstelling wordt de uitstoot nagenoeg verhinderd.
CO2
Gas dat bij de verbranding van koolstofhoudende stoffen ontstaat. Door de toename van koolstofdioxiden in de atmosfeer van de aarde ontstaan klimatologische veranderingen. De stijgende temperatuur van de aarde wordt ook het Broeikaseffect genoemd. Door een verminderd brandstofverbruik kan kooldioxide beperkt worden.
Compressor
De Compressor in een warmtepomp zet het Koelmiddel onder druk. Zo wordt het temperatuurniveau dat voor verwarmingsdoeleinden nodig is bereikt.
Condensatieketel
Condensatieketels vertegenwoordigen het hoogtepunt van de verwarmingstechnologie voor particuliere huishoudens - met een hoge energie-efficiëntie en lage Emissies van Schadelijke stoffen zijn ze zuinig en milieubewust. Condensatieketels regelen hun warmte in functie van de warmtevraag via de buitentemperatuur en gebruiken bovendien de latente warmte in de rookgassen die bij andere systemen door de schoorsteen verloren gaat. Het Condenswater dat tijdens het condensatieproces gevormd wordt, komt in de Ketel terecht. De ingebouwde Warmtewisselaar is daarom uit corrosiebestendig materiaal vervaardigd. De efficiëntie van dergelijke condensatieketels heeft praktisch het theoretische maximum bereikt - de brandstof wordt optimaal benut.
Condensatiewarmte
Bijkomende warmte uit de rookgassen. Door afkoeling van de rookgassen ontstaat condensatie, waardoor bijkomende energie vrijkomt. Bij aardgas is het bijkomend potentieel – met betrekking tot de onderste stookwaarde – ongeveer 11 procent, bij vloeibaar gas ongeveer 9 en bij stookolie 7 procent.
Condensor
De Condensor is een Warmtewisselaar binnenin de warmtepomp. Hij condenseert het Koelmiddel door afgifte van energie in een verwarmingssysteem.
Condenswater
Als de rookgassen onder een bepaalde temperatuurdrempel afkoelen, wordt de daarin vervatte damp Condenswater . De energie die bij deze omzetting ontstaat – de Condensatiewarmte – kan gebruikt worden.
Convectie
Transport van energie door een bewegend medium (lucht, water, Verbrandingsgassen ). Dit begrip wordt zeer vaak gebruikt in verband met verwarmingsradiatoren. De ruimtelucht beweegt langs oppervlakken van de radiatoren. Door deze beweging wordt warmte-energie overgedragen.