Een technisch toestel (reservoir), dat de warmte van het stookwater aan het warm water voor douche en bad afgeeft (Energie-opslagvat ).
Boiler
Bovenste stookwaarde (Hs)
Geeft de hoeveelheid energie aan, die bij de volledige verbranding van een kubieke meter gas (normtoestand) of 1 kg stookolie vrijkomt, als het water dat bij de verbranding ontstaan is in vloeibare vorm aanwezig is. Deze waarde wordt in kWh/m3 of kWh/kg aangegeven en afgekort ook als bovenste stookwaarde Hs uitgedrukt.
Brander
Kernstuk van het verwarmingssysteem. De brander verbrandt brandstof met lucht en produceert zo warmte. Als brandstof wordt in het algemeen stookolie of gas gebruikt. Moderne technische ontwikkelingen in de sturing van de verbranding hebben de Emissies van Schadelijke stoffen die daarbij ontstaan tot een minimum gereduceerd en de warmteopbrengst aanzienlijk doen stijgen.
Brandermotor
Wordt van elektrische energie voorzien en beweegt de turbine, die voor de luchttoevoer van de brander nodig is. Bij een
stookoliebrander beweegt de Brandermotor ook een stookoliepomp. Weishaupt staat ook borg voor de kwaliteit van dit belangrijk onderdeel
met een eigen kwaliteitskenmerk – elektromotoren worden sinds tientallen jaren zelf gemaakt met de hoogste kwaliteit.Brandstoffen
Stookolie, aardgas, LPG, biogas enz. worden als Brandstoffen gebruikt en zijn in werkelijkheid koolwaterstofverbindingen. Hun energiegehalte wordt bij de verbranding met lucht bruikbaar gemaakt.
Broeikaseffect